Apasati pe imagini pentru vizualizare
Pestera Meresti este situata in Cheile Varghisului, aflate in partea de sud a Muntilor Harghitei. Accesul in zona se face din localitatea Meresti, unde se poate ajunge din Vlahita (judetul Harghita).
Mult timp aceasta pestera a fost considerata cea mai lunga din Carpatii Orientali, fiind asezata intr-o zona carstica unde se mai gasesc in jur de 60 pesteri. Tot aici au mai fost descoperite si resturi fosile ale omului preistoric.
Pestera este compusa din mai multe sali spatioase si are o lungime totala de aproximativ 1,4 km. Nu are un curs de apa permanent si nu impresioneaza prin prezenta formatiunilor concretionare.
In Pestera Meresti au fost gasite resturi de fosile ale omului preistoric. In prezent pestera este gazda unei colonii de lilieci.
Accesul se face pe o scara de lemn, in partea de nord a pesterii.
Pestera Meresti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Tinutul Secuiesc, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Pestera Meresti
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Baile Harghita
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 46.2186546,25.5448875
Manastirea Izvorul Muresului este asezata la poalele Hasmasului Mare, intre Mures si Olt, la o altitudine de 950 m, pe DN 12 intre Miercurea Ciuc si Gheorgheni.
Sfanta Biserica are hramul Adormirea
Partia de ski Miklos are un grad ridicat de dificultate, fiind recomandata schiorilor avansati, o lungime de 200 m, altitudinea la plecare este de 1.376 m.
Aceasta partie are instalatie de nocturna,
Partia de ski Kossuth este omologata de Ministerul Turismului, are un grad ridicat de dificultate si o lungime de 630 m.
Altitudinea la plecare este de 1.423 m, nu beneficiaza de nocturna sau de zapad
Partia de ski Tofalvi are un grad de dificultate mic, lungimea de 200 m, altitudinea la plecare de 1.300 m, nu beneficiaza de nocturna si de zapada artificiala. Transportul este asigurat de teleschi.
Partia de ski Csipike este omologata de Ministerul Turismului, are un grad de dificultate usor spre mediu si o lungime de 380 m. Altitudinea la plecare este de 1.322 m, beneficiaza de nocturna, dar nu
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.