Apasati pe imagini pentru vizualizare
Bustul Dr. Haralambie Botescu este postat in Piata Haralambie Botescu din Bucuresti (la intersectia Strazii Berzei cu Strada Popa Tatu), langa Piata Matache.
Dr. H. Botescu (1874- 1917) a ocupat diverse functii in conducerea municipiului, iar in timpul Primului Razboi Mondial a desfasurat o activitate sustinuta pentru combaterea epidemiilor.
In semn de recunostiinta i s-a inaltat acest bust. Realizat in anul 1923 de sculptorul D. Mataoanu si A. Culina, bustul este turnat in bronz si asezat pe un soclu sub forma de trunchi de piramida prelung avand in partea superioara un motiv ornamental si emblema medicinii.
Bustul doctorului Haralambie Botescu este inscris in Lista monumentelor istorice 2004 - Municipiul Bucuresti.
In anul 2008 monumentul a fost restaurat de specialistul in restaurari Lazar Ionel, atribuit de Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic din Bucuresti.
Bustul Dr. Haralambie Botescu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Bustul Dr. Haralambie Botescu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.445117,26.08135
Palatul Cercul Militar National (strada Strada Constantin Mile nr.1) reprezinta o capodopera arhitecturala a Bucurestiului, aflata pe latura nordica a Bulevardului Regina Elisabeta.
Lucrarile pentru c
Parcul Alexandru Ioan Cuza mai este cunoscut sub numele de parcul I.O.R. si se afla in sectorul 3 din Bucuresti, intre strazile Camil Ressu, Liviu Rebreanu, Campia Libertatii, Baba Novac si Nicolae Gr
Muzeul National Cotroceni Bucuresti este unul dintre cele mai importante muzee din capitala, aflat in Palatul Cotroceni.
Aici pot fi vizitate spatii din fosta manastire de la Cotroceni si fostul pala
Teatrul Arca Bucuresti - un loc special care te invita la creatie. Care te invita la efort; care te provoaca sa fii inventiv. Un spatiu in care te simti liber si stimulat. Un spatiu care s-ar cuveni i
Parcul Bordei din Bucuresti a fost amenajat in anul 1936 si se intinde pe o suprafata de 3 hectare, pe malul lacului Floreasca - vizavi de Parcul Herastrau.
Vegetatia parcului se compune din diverse
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.