Apasati pe imagini pentru vizualizare
Monumentul si fantana Luigi Cazzavillan (1852-1902) au fost realizate in 1906 de catre sculptorul Marin Filip, fiind situate in Parcul Luigi Cazzavillan de la intersectia strazilor Temisana si Transilvania cu str. L. Cazzavillan.
Ansamblul este compus dintr-o fantana arteziana aflata pe un soclu de piatra de Dobrogea, in mijlocul unui bazin. Bustul de deasupra fantanii il reprezinta pe ziaristul de origine italiana Luigi Cazzavillan (1852-1903), fondatorul ziarului Universul, voluntar în armata franceză si în Legiunea italiana si corespondent de razboi pentru Romania in 1877. Pe soclu este asezata o placa de bronz cu o poezie dedicata lui Luigi Cazzavillan.
Fantana a fost renovata in anul 2005 de Primaria sectorului 1.
Intreg ansamblul monumental este reprezentativ pentru Bucurestiul inceputului de secol XX.
Sculptorul Filip Marin (1825–1928) a creat sculpturi valoroase, apreciate in acea epoca, precum bustul din bronz al lui Gh. Duca, Cugetarea, Durerea, Homer, Satirul, Basta, Eminescu etc.
Alte lucrari ale sale: Nimfa adormita (Parcul Herastrau), Theodor Serbanescu (Gradina Cismigiu)
Fantana Luigi Cazzavillan este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Fantana Luigi Cazzavillan
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.442321,26.086586
Bustul lui Nicolae Iorga realizat in bronz de sculptorul Ion Irimescu este asezat in fata Institutului de Istorie pe care, de asemenea l-a fondat si care ii poarta numele.
A fost dezvelit in 1976, cu
Biserica Domnita Balasa din Bucuresti este o constructie in stil neoromantic si neobizantin de mari dimensiuni, prezentand un plan in forma de cruce, la care se adauga absida poligonala a altarului.
Monumentul Kilometrul 0 este situat in centrul Bucurestiului, in fata Bisericii Sf. Gheorghe-Nou. A fost conceput de arhitectii Horia Creanga si Stefan Niculescu si materializat de sculptorul Constant
Casa memoriala Ion Minulescu Claudia Millian este amenajata in apartamentul achizitionat de familia Minulescu in anul 1934, in zona Cotroceni din Bucuresti.
Fiica lui Ion Minulescu a lasat prin testa
Cea mai veche aripa a acestei institutii de invatamant a fost construita intre anii 1912-1927, dupa planurile arhitectului Grigore Cerchez (1851-1927), sustinator al curentului care promova specificul
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.