Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Arta Vasile Grigore se afla pe o strada de legatura intre Stirbei Voda si Calea Grivitei, la etajul intai al unei case in care arta plastica si decorativa aleasa, lemnul lucrat, obiectele de cult sau stampele japoneze sunt la mare pret.
Muzeul se desfasoara pe doua nivele unde piesele sunt dispuse in cinci sali, reprezentand sapte sectiuni mari (pictura, grafica, sculptura, arta populara romaneasca si arta decorativa europeana, orientala si extrem-orientala). Spatiile de expunere comunica intre ele printr-o scara interioara, pe al carui palier, o serie de exponate introduc vizitatorul in tematica salilor in care va pasi.
Dragostea pentru arta populara romaneasca a maestrului Vasile Grigore si pasiunea de a aduna obiecte autentice care sa ilustreze varietatea motivelor decorative au dus la alcatuirea unei colectii etnografice deosebite, la care au contribuit diferite genuri de arta.
Colectia sa de discuri, biblioteca sugereaza cu mare acuratete care sunt directiile care l-au influentat pe artist si pe colectionar in acelasi timp. Pentru fiecare dintre cele sapte sectiuni ale colectiei, de la pictura si grafica pana la stampe japoneze, de la icoanele romanesti pe lemn si pe sticla pana la covoarele orientale, biblioteca a fost in permanenta pentru maestrul Vasile Grigore un instrument de indrumare in demersul sau artistic.
Program de vizitare: miercuri-duminica 09-17.
Sursa
Muzeul de Arta Vasile Grigore, Bucuresti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Arta Vasile Grigore, Bucuresti
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.4422569,26.1078682
Strandul este situat in apropierea Pietei Crangasi. Strandul numit si Ciurel dispune de cinci bazine, trei pentru adulti si doua pentru copii, plaja cu nisip, dusuri, sezlonguri, umbrelute, spatii de
Fantana decorativa cu nimfa si tritoni din Parcul Tei are ca element principal statuia unei nimfe deasupra unui bazin sustinut de 4 tritoni.
Un detaliu important este faptul ca fantana a fost realiz
Monumentul Aviatorilor a fost realizat intre anii 1930-1935 de scuptorita Lydia Kotzebue, in colaborare cu sculptorul I.Fekete, pe fosta sosea Jianu, in prezent Aviatorilor.
In varful unui inalt obel
Adresa: Strada Dr. Iuliu Barasch nr. 15, sector 3, Bucuresti, 30792
Telefon: 021-3234530
Fax: 021-3232746
www.teatrul-evreiesc.ro
teatrul-evreiesc@adslexpress.ro
Program:
Luni:9.00 - 17.00
Marti:9.00
Hotelul Intercontinental este amplasat chiar inima capitalei, in apropierea marilor centre de cultura ale Bucurestiului precum Teatrul National, Galeriile Art Expo, Galeriile Dominus sau Galeriile Dal
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.