Apasati pe imagini pentru vizualizare
Palatul Facultatii de Medicina este amplasata în Sectorul 5 al municipiului Bucuresti, în apropierea Spitalului Universitar.
Cladirea este construita intr-un stil neoclasic francez in 1902, dupa un proiect realizat de arhitectul elvetian Louis Pierre Blanc si a fost data în folosinta universitatii în 12 octombrie 1903.
Cladirea este formata din 3 etaje. Corpul central, construit in rezalit si inaltat fata de cornisa generala, prezinta o colonada si un fronton bogat ornat. Colturile fatadei, scoase in fata, adapostesc scarile care permit accesul spre etajele superioare. Fatada dinspre parcul din curtea palatului este desfasurata simetric fata de cele doua volume masive din capetele acoperite cu cupole si prezinta cinci arce în plin cintru. Intrarea principala prezinta si un portal din piatra sculptata.
In fata intrarii principale se afla Statuia lui Carol Davila turnata în bronz, opera lui Karl Storck. Statuia a fost dezvelita in ziua în care a fost inaugurat palatul.
Palatul Facultatii de Medicina si Farmacie este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Palatul Facultatii de Medicina si Farmacie
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.434887,26.069736
Pe aleea principala din Parcul Tineretului a fost construita o mare fantana arteziana, realizata dupa planurile arhitectului Valentin Donose.
De forma circulara, cu o bordura larga, placata cu trave
GALERIA DE ARTA EUROPEANA
Nucleul galeriei il constituie colectia regelui Carol I, la care s-au adaugat lucrari din alte colectii particulare si de stat. In prezent galeria cuprinde lucrari de pictura
Statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul sculptata de A. Carierr Belleuse in 1876 reprezinta pe unul dintre cei mai de seama domnitori (1593-1601), conducatorul luptei poporului roman impotriva dominati
Muzeul Satului din Bucuresti, cu denumirea actuala de Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, a luat fiinta in anul 1936, in urma unor cercetari intense si sustinute, teoretice si de teren, precum
Izvorul Eminescu se afla in Parcul Cismigiu din capitala.
Monumentul are forma semicirculara, fiind alcatuit din blocuri de piatra. Se presupune ca in acest loc a existat un izvor mai vechi.
Confo
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.