Apasati pe imagini pentru vizualizare
Parcul Drumul Taberei (fost Moghioros) este un parc aflat in Sectorul 6 al Bucurestiului, in cartierul Drumul Taberei. La infiintare acesta avea o suprafata de 30 ha.
Parcul, cu alei ingrijite, marginite de pomi tineri, cuprinde un lac de agrement, terenuri de sport(tenis, volei, baschet) si un teatru de vara pentru copii.
Lacul artificial este alcatuit din doua tronsoane separate de un podet de beton. In primul tronson este amenajat un debarcader cu dane pentru barci cu rame si hidrobiciclete. In mijlocul lacului este instalata o fantana arteziana.
In vara anului 1976 s-a inaugurat in incinta parcului si un strand format din 3 bazine, 2 dintre ele fiind destinate adultilor, iar cel de-al treilea copiilor, cu o capacitate totală de 2500 de persoane (cunoscut si sub numele de "Trei Ligheane"). Pamantul excavat pentru realizarea lacului a fost utilizat pentru a se construi un deal artificial în jurul strandului.
Parcul Drumul Taberei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Parcul Drumul Taberei
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.420479,26.032226
Casa Memoriala George si Agatha Bacovia a fost inaugurata in anul 1966, in casa in care poetul a locuit, impreuna cu sotia sa, Agatha, timp de 24 de ani, din 1933 pana in 1957.
Muzeul face parte din
Muzeul Bancii Nationale a Romaniei se afla in Centrul Istoric al Bucurestiului, in Vechiul Palat al Bancii Nationale a Romaniei.
Muzeul BNR detine o colectie importanta numismatica, ce reflecta circ
Biserica Olari este o biserica ortodoxa din Bucuresti. Lacasul de cult este ctitorit in anul 1758 de Dumitrascu Racovita.
La inceput, biserica era inconjurata cu ziduri si chilii, unde a functionat s
Marele nostru poet Mihai Eminescu a fost inmormantat la data de 17 iunie, la umbra unui tei din cimitirul Bellu. Mormantul se afla pe Aleea Scriitorilor, in imediata apropiere a intrarii principale a
Grupul statuar din bronz infatisand trei tineri in plina alergare, toti trei cu bratul drept intins inainte intr-un gest care sugereaza efortul de a prinde, de a atinge ceva.
Monumentul, inalt de 1,7
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.