Apasati pe imagini pentru vizualizare
Comuna Carlibaba se afla in nordul tarii, in judetul Suceava, se intinde pe o suprafata de 272 kmp si are in componenta satele: Carlibaba Veche, Carlibaba Noua, Valea Stanii, Tibau, Iedu si Sesuri.
Comuna Carlibaba este atestata documentar din secolul al XVIII-lea dar dupa opinia batranilor din zona, localitatea este cu mult mai veche. Ei susutin ca descalecatorii de tara Dragos si Bogdan, in expeditiile lor de la mijlocul secolului al XIV-lea, au gasit in zona o populatie stabila care se indeletnicea cu oieritul, fapt sustinut si de legende cu o mare putere de circulatie orala in zona.
Spatiul muntos al zonei abunda in frumuseti peisagistice, cel mai atractiv punct din cuprinsul Muntilor Tibau este Stanca Tibaului, declarat monument al naturii iar pe valea Tibaului, la iesirea din Codreava este afla Piatra Rosie, un bloc impresionant ce atrage atentia.
Printre obiectivele antropice de interes turistic se numara: cele trei biserici ortodoxe si catolice, Monumentul descalecarii Voievodului Bogdan (1359) si Monumentul Eroilor.
Portul popular reprezinta o continuitate a portului moldovenesc desi are un specific propriu, iar elementele componente s-au dezvoltat continuu realizand astfel o particularitate structurala.
Folclorul comunei Carlibaba este foarte bogat si se bucura ca mai peste tot in tara noastra de hora satului, de obiceiuri legate de nastere, botez, cununie, inmormantare, apoi obiceiuri de iarna, obiceiuri de Paste care se pastreaza inca de localnicii care pun mare accent pe traditie.
Arhitectura populara este absolut unica si originala. Adevaratele broderii in lemn ce incununeaza cerdacurile, usile, fantanile si portile, la care se adauga decoratiunile exterioare divers colorate si stilizate incanta turistul dornic de nou si frumos.
Arta tesaturilor si a cusaturilor, incondeierea oualor cu splendide miniaturi geometrice, confectionarea costumelor populare cu broderii de margele si blana de jder sunt comori incontestabile ale artei populare.
Evenimente:
Serbarile Zapezii - februarie
Zilele Carlibabei - 29-30 iunie si Hramul Bisericii Ortodoxe din Carlibaba
Hramul Bisericii Catolice - 25 august
Hora la Rotunda - prima duminica din luna august
Comuna Carlibaba este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Bucovina, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Comuna Carlibaba
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Carlibaba
Coordonate GPS: 47.578958,25.1228
Atelierele Carlibaba se gasesc in localitatea Carlibaba din Suceava, localitate ascunsa undeva intre munti impaduriti, la granita cu Maramuresul.
Vizitand aceste ateliere, turistii pot afla cum traia
Carlibaba dispune de 2 partii de ski: Magura 1 si Magura 2, ambele dotate cu teleschi.
Partia Magura are o lungime de 1008 de metri, diferenta de nivel de 207 metri si un grad de dificultate mediu.
Suprafata rezervatiei este de aproximativ 20,3 ha. A fost creată pentru a preîntampina dispariţia stancii prin exploatarea calcarului, ea prezentand pe langă valoare peisagistică deosebită şi i
Adresa: Sat Carlibaba Noua nr.83
Telefon: 0230 575 802
Partia de ski Magura este situata in localitatea Carlibaba, judetul Suceava, in apropiere de Vatra Dornei si Iacobeni, fiind omologata de Ministerul Turismului.
Are urmatoarele caracteristici: grad
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.