Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de farmacie Cluj Napoca se afla intr-o cladire ce dateaza din secolul al XV-lea. Aici a functionat pana in anul 1949 prima farmacie laica.
Farmacia a fost condusa de Tobias Mauksch in 1752, iar mai tarziu (in a doua jumatate a secolului al XIX-lea) de catre familia Hintz.
In prezent in cadrul cladirii se afla Colectia de Istorie a Farmaciei, sectie a Muzeului de Istorie a Transilvaniei, ale carei baze au fost puse de catre profesorul Julius Orient la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea.
Colectia de Istorie a Farmaciei cuprinde circa 3000 de exponate: instrumente de laborator, mobilier vechi, medicamente, retete, sigilii ale farmaciilor medieval, vase de faianta si sticla, prese, cantare.
Adresa: Piata Unirii nr. 28
Muzeul de farmacie Cluj Napoca este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de farmacie Cluj Napoca
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Cluj Napoca
Coordonate GPS: 46.77117,23.5895
In anul 1870 Eotvos Jozsef, ministrul invatamantului de atunci, propune crearea la Cluj a unei universitati cu predare in limbile maghiara, romana si germana, idee agreata si de o parte a elitei roman
Adresa: B-dul Eroilor, nr. 6-8
Telefon: 0264 452 244
Casa Filstich din Cluj Napoca este un monument arhitectural ce dateaza din secolele XVI-XVII, fiind asezata in vestul Pietei Unirii.
Edificiul a fost inaltat de catre familia Filstich, apartenenti ai
Cimitirul Hajongard (in maghiara Házsongárdi temető, din germana Hasengarten) de pe fosta Ulita Macelarilor, in prezent str. Avram Iancu, este unul din cele mai vechi cimitire din Cluj, infiintat i
Vivariul este localizat la demisolul Institutului de Zoologie, sub Muzeul de Zoologie si cuprinde o expozitie permanenta cu peste 57 de specii de animale.
A fost inaugurat in anul 2001 si adaposteste
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.