Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Sfantul Ioan Hera a fost ridicata in timpul domniei lui Constantin Ipsilanti, in anul 1804, de catre Hera Stenescu, starostele breslei de cojocari craioveni.
Biserica este construita din caramida, cu ziduri groase si stalpi puternici de sustinere interioara iar acoperisul cu olane. Forma bisericii este de corabie si este imprejmuita cu ziduri masive din caramida, care se mai pasteaza si astazi, cu mici degradari ale vremii.
In prezent, curtea bisericii este frumos amenajata, plantata cu arbori, catapeteasma este refacuta, precum si exteriorul.
Patrimoniul bisericii cuprinde o pisanie din anul 1806, scrisa cu litere chirilice, cu numele ctitorilor, doua icoane de argint, una a Sfantului Ioan Botezatorul si cealalta a Sfantului Prooroc Ilie Tesviteanul, piese vechi de peste 100 de ani si pictate pe lemn montate pe catapeteasma, o piatra funerara in afara bisericii, langa pridvor.
Sursa
Biserica Sfantul Ioan Hera este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Oltenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Craiova
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 44.317379,23.8013153
Adresa: Str. Madona Dudu 3-5, in incinta Cinematografului Modern
Telefon: 0251.412725
Numar sali: 1
Ecran: 3D
Biserica Sfantul Spiridon din Craiova, judetul Dolj, se afla pe strada Jean Negulescu nr.3, localitatea Craiova si mai este cunoscuta si sub numele de Biserica Vladaianului sau Biserica Alba.
Biseric
Fantana Obedeanu, situata pe Calea Severinului din Craiova, a fost declarata monument istoric.
Aceasta a fost construita in 1756, cu ocazia implinirii unui an de la moartea lui Constantin Obedeanu, d
Institutie de prestigiu in peisajul muzical romanesc, Filarmonica “Oltenia” din Craiova a fost fondata in anul 1904 si reorganizata, prin decret regal, in anul 1947. In prezent, activitatea artist
Biserica Sfantul Nicolae Amaradia este situata pe strada Amaradia nr. 15-17, localitatea Craiova. A fost ctitorita in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea de catre Hristea Belivaca, un bogat macel
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.