Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa memoriala Nicolae Titulescu se afla in comuna cu acelasi nume, judetul Olt si a fost terminata in anul 1910, marturie fiind inscriptia de pe pavimentul de la intrare.
Arhitectura casei este specifica cultelor oltenesti, avand patru intrari si doua fatade, cu terase semirotunde pentru fatada dinspre rau si cu terase dreptunghiulare la fatada principala. Ambele terase sunt strajuite in partea stanga a cladirii de un turn cu trei niveluri.
Atractia principala pentru turisti este un arbust a carui specie a ramas neidentificata pana astazi.
Sediul administrativ al mosiei se afla intr-o cladire construita alaturi de catre mama lui Titulescu in anul 1899. Dupa anul 1940, casa Titulescu a fost in administrarea Academiei Romane, iar in anul 1949 au fost construite o biblioteca sateasca si o scoala populara.
Sursa
Casa memoriala Nicolae Titulescu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa memoriala Nicolae Titulescu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Draganesti Olt
Coordonate GPS: 44.2711487,24.7566528
Rezervatia naturala Padurea Calugareasca este situata la extremitatea de sud-vest a Campiei Boianu, intre Stoicanesti, Draganesti-Olt, Daneasa si Craciunei.
Aceasta ocupa o suprafata de 836,8 ha.
Ve
Lacul Strejesti se afla langa localitatile Cherlestii din Deal, Teslui, Curtisoara si Proaspeti si este cel mai mare lac de acumulare de pe raul Olt, cu o suprafata de 2.378 ha si o lungime de 16 km.
Biserica din Stoicanesti se afla in localitatea Stoicanesti, la o distanta de 10 km de orasul Draganesti-Olt si la 48 km de municipiul Slatina.
Biserica a fost declarata monument istoric si a fost pi
Muzeul Campiei Boianului se afla in localitatea Draganesti-Olt, judetul Olt si este un muzeul in aer liber, inaugurat in anul 2010.
Arheoparcul reconstituie un sat dupa tipul asezarilor neolitice spe
Ruinele Curtii Domnesti din Brancoveni sunt declarate monument istoric.
Ele reprezinta fosta Curte Domneasca a lui Matei Basarab si Constantin Brancoveanu (secolele XVII-XVIII), cu zid de incinta (16
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.