Cetatea Severinului

Cetatea Severinului vezi pe harta Cetatea Severinuluivezi pe harta

Informatii despre Cetatea Severinului

Localizare: Cazanele Dunarii > Drobeta Turnu Severin Subcategorie: Cetate

Cetatea Severinului
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Cetatea Severinului era cea mai importanta reduta strategica de pe Dunare, cucerirea ei, insemnand un cap de pod in regiune si posibilitatea inaintarii spre noi cuceriri.

Cetatea Severinului - sau mai degraba ruinele cetatii se afla in parcul Dragalina din orasul Drobeta Turnu -Severin. In tot evul mediu cea mai importanta cetate din zona a fost Cetatea Severinului, iar timp de trei secole a jucat un rol deosebit, fiind o poarta de legatura intre Europa rasariteana si cea apuseana.

Ruinele care se vad astazi nu provin doar de la o singura constructie. Existau doua incinte, una interioara si alta exterioara, cea dinurma inprejmuita de un sant.

Ca urmare a sapaturilor s-au scos la iveala o serie de turnuri patrate care flancheaza curtea interioara; doua sunt asezate pe latura care flancheaza incinta interioara, doua sunt asezate pe latura sudica in capetele extreme, iar alte doua situate pe latura interioara a zidului de aparare . Din turnul ce se afla in partea de nord-est se mai pastreaza un perete, ce ajunge pana la inaltinea a trei etaje, el avand 11 m, o lungime de 9 m si o latime de 2,5 m.

In coltul sud-estic cetatea avea o poartade unde se banuai ca ar porni un tunel ascuns catre Dunare. In 1868, s-au facut sapaturi, dar neluandu-se nici un fel de masuri de securitate, doi oameni au murit sub darmaturile turnului.

Pe platou, in interiorul cetatii, se pastreaza ruinele unei biserici mai vechi, degajate cu ocazia sapaturilor. Pe platou, sapaturile au scos la iveala ateliere de confectionat materiale de razboi: un cuptor de paine si urmele unei asezari incendiate. Pe baza stirilor documentare, cetatea a durat incepand din sec. al XIII-lea si pana in 1524 cand a fost distrusa de turci.


Cetatea Severinului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Cazanele Dunarii, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua cazare Drobeta Turnu Severin , in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.

Coordonate GPS: 44.638857,22.65996




Vezi si alte obiective turistice din Drobeta Turnu Severin

Vestigiile Castrului roman Drobeta, Podului lui Traian si Turnului lui Sever, se pot vedea si astazi. Drobeta a fost prima cetate din piatra ridicata in Dacia (103-105), un castru roman de aparare, i
Rezervatia naturala Fata Virului se afla intre Slatinicul Mare si Creasta Virului, catre Gura Vaii, judetul Mehedinti si face parte din Parcul National Portile de Fier. Este o rezervatie botanica ce
Podul lui Traian a fost construit in numai trei ani (103–105) dupa planurile celebrului arhitect, Apolodor din Damasc, fiind considerat cea mai indrazneata lucrare inginereasca a antichitatii romane
Cazanele reprezinta o portiune din defileul Dunarii, situata intre Dubova si Ogradena, formata din Cazanele Mari (4 km lungime) si Cazanele Mici (5 km lungime), unde Dunarea este fortata sa treaca pri
Manastirea Gura Motrului se afla in comuna Butuiesti, judetul Mehedinti si este manastire de calugari cu viata de obste, in prezent cu 12 vietuitori. Biserica a fost ridicata cu ajutorul unui logofat


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site