Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea franciscanilor si biserica romano-catolica sunt situate pe strada Vasile Alecsandri, numarul 1. inca din secolul al XV- lea a existat in Fagaras o manastire cu biserica romano - catolica care se afla pe actuala strada Doamna Stanca.
Pe data de 22 aprilie 1737 incep constructiile pentru inaltarea noii biserici si manastiri. Constructia bisericii se finalizeaza in 1742 iar parterul manastirii in 1752. in incendiul din 31 mai 1760, cand a ars aproape intregul oras, acoperisul bisericii a fost distrus. in anul urmator reincep lucrarile la noua constructie in stil rococo, lucrari care tin pana in 1782.
Pe 26 septembrie 1782 este sfintita biserica si inchinata „Sfintei Treimi".
In biserica se afla o orga marca Iosef Angster din 1895, cu doua manuale si 16 registre. Manastirea are curtea interioara inchisa de coridoare cu arcade la parter si la etaj. Aici se afla doua ceasuri solare care indica orele de la 8 la 15. Aceasta biserica este recunoscuta ca si monument de arhitectura.
Manastirea franciscanilor si biserica romano-catolica este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Fagaras, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Fagaras
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 45.848652,24.97736
Biserica Evanghelica este pozitionata in Piata Republicii. Actuala biserica a fost ridicata in anii 1842-1843 dupa ce edificiile anterioare au fost distruse rand pe rand.
Initiativa construirii ei a
Construita in 1712 (dupa ce vechea biserica, aflata in perimetrul actualului centru al orasului, a fost distrusa), biserica adaposteste, chiar la intrare, doua valoroase coloane; in interior se gasesc
Biserica Sf. Treime se afla pe strada Ion Codru Dragusan, numarul 6.
Dupa ce, in anul 1723, li s-a rapit biserica, ctitorie brancoveneasca, romanii ortodocsi fagaraseni s-au vazut nevoiti sa-si ridice
Monumentul Eroilor Romani din Primul Razboi Mondial a fost ridicat in anul 1931 din initiativa si prin contributia Societatii de ajutor si cultura din Galati-Fagaras.
Autorul este sculptorul Danila
Doamna Stanca (? – 1603) a fost sotia lui Mihai Viteazul. Traditia spune ca s-au casatorit in biserica din localitatea Proieni, judetul Valcea, in anul 1584.
Stapan ocazional al Cetatii Fagarasului
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.