Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor vezi pe harta Castelul Corvinilorvezi pe harta

Informatii despre Castelul Corvinilor

Localizare: Apuseni > Hunedoara Subcategorie: Castel

Castelul Corvinilor
Castelul Corvinilor
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Cetatea Medievala a Hunedoarei sau Castelul Corvinilor, Corvinestilor sau al Huniazilor, este unul dintre cele mai impresionante monumente de arhitectura gotica din Transilvania.
Castelul si-a dus faima si peste hotare, fiind apreciat pentru caracterul impozant, arhitectura si pozitionare. In parcursul istoriei sale contemporane, castelul a fost gazda si cadrul realizarii mai multor productii cinematografice de prestigiu (filme artistice, documentare sau clipuri publicitare), aici fiind ecranizate momente celebre din istoria românilor sau din istoria universala.

Cetatea Hunedoarei a fost ridicata in secolul al XV-lea de catre Ioan de Hunedoara, pe locul unei vechi intarituri, pe o stanca, de unde vegheaza de veacuri. Constructia este prevazuta cu turnuri, bastioane si un donjon. Acoperisurile inalte sunt acoperite cu tigla policroma, sclipind in bataia soarelui.
Documentele atesta faptul ca cetatea a fost una dintre cele mai vestite proprietati ale lui Ioan de Hunedoara, cunoscand o insemnatate deosebita in timpul vietii acestuia. Reprezenta un punct strategic intarit, dar si resedinta feudala.

De-a lungul timpului castelul si-a modificat infatisarea, fiind imbogatit cu turnuri, sali si camere de onoare. Elementele ce si-au pastrat aspectul initial sunt galeria si donjonul, ultimul turn de aparare, denumit "Ne Boisa", adica "Nu te teme", precum si Turnul Capistrano (dupa numele lui Ioan de Capistrano, vestit calugar de la curtea castelului).

Alte elemente valoroase ale constructiei sunt: Sala Cavalerilor (mare incapere de receptii), Turnul Buzduganelor, Bastionul Alb (servea drept depozit de bucate) si Sala Dietei (cu medalioane pictate pe pereti, precum portretele domnilor Matei Basarab si Vasile Lupu).

Una dintre aripile castelului, denumita Matia, expune o pictura referitoare la legenda cu corbul de la care se spune ca provine numele urmasilor lui Ioan de Hunedoara (Corvini).
Curtea castelului, alaturi de capela zidita in timpul lui Ioan de Hunedoara, se afla o fantana adanca de 30 de metri. Legenda spune ca ar fi fost sapata de trei prizonieri turci, carora le-a fost promisa libertate daca ajung la apa. Acestia s-au chinuit 15 ani, dupa care stapanul lor nu s-a tinut de cuvant, lucru sugerat si de inscriptia de pe zidul fantanii care inseamna "Apa ai, inima n-ai".




Castelul Corvinilor este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Apuseni, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Castelul Corvinilor ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Hunedoara

Coordonate GPS: 45.7493515,22.8882961




Vezi si alte obiective turistice din Hunedoara

Padurea Chizid este situata in municipiul Hunedoara si este o arie naturala protejata de interes national, ce corespunde categoriei "rezervatie naturala de tip botanic". Rezervatia se intinde pe o sup
Bazinul de inot Hunedoara este situat pe strada Avram Iancu nr. 12 din municipiul Hundeoara. In cadrul complexului se afla doua bazine: - unul dintre ele, cu o lungime de 25 m, o adancime de 1,90 m si


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site