Apasati pe imagini pentru vizualizare
Aproape 3 veacuri de istorie salasluiesc in Gradina ieseana Copou, unde se inalta un tei argintiu vechi de 250 de ani. Sub acest tei isi gasea inspiratia marele poet Mihai Eminescu, dupa numele caruia a fost si botezat, intrucat a stat marturie lungilor conversatii dintre poet si bunul sau prieten, Ion Creanga, pe o banca aflata sub a sa umbra protectoare.
Denumit si "copacul indragostitilor", teiul lui Eminescu este vizitat de romantici ai orasului care isi fac aici declaratii de dragoste eterna, fiind inspirati de imaginea si poeziile marelui poet.
Trunchiul teiului a ramas gol in urma putrezirii si a trebuit sa fie plombat cu mortar si consolidat cu mansoane de metal; ramurile sunt sprijinite pe console.
In fiecare an, in data de 15 iunie, Muzeul Mihai Eminescu din Parcul Copou organizeaza Sarbatoarea Teiului
Teiul lui Mihai Eminescu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Teiul lui Mihai Eminescu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Iasi
Coordonate GPS: 47.1783981,27.5669498
Biserica “Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” din Cozmesti, judetul Iasi a fost construita in anul 1459. Biserica se afla in partea de sud-vest a satului, langa Palatul Sturdza.
Biserica are f
Casa Memoriala Mihail Sadoveanu se afla pe dealul Copoului din Iasi si a devenit muzeu la data de 8 noiembrie 1980, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la nasterea scriitorului.
In acesta casa, Sado
Casa Memoriala Ion Creanga sau Bojdeuca lui Ion Creanga se afla in cartierul Ticau din Iasi unde marele povestitor a locuit intre anii 1872 si 1889.
Bojdeuca are doua camere dispuse de o parte si de
Biserica Golia reprezinta o imbinare a stilurilor polonez, grec si rus, fiind construita in secolul al XVI-lea. Ctitorie a marelui logofat Ioan Golia, biserica a fost refacuta de voievodul Vasile Lup
La ora actuala, Teatrul Studentesc Ludic are o mare experienta internationala, fiind deschis dialogului teatral european si mondial, fapt argumentat prin calitatea artistica a participarilor la festiv
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.