Apasati pe imagini pentru vizualizare
Catedrala Episcopala Sfantul Nicolae se afla pe strada Carol I din Ramnicu Valcea si a fost construita intre anii 1850 – 1856 de catre Calnicul de la Cernica.
Constructia este in forma de cruce si este compusa dintr-un altar larg, bolti semicalotate, ferestre mari, acoperis din tabla de arama si pardoseala de ciment mozaicat.
Pictura interioara a fost realizata de catre Gheorghe Tattarascu dar ulterior a fost refacuta de pictorul Traian Trestioreanu intr-o maniera mai putin fericita.
Catedrala detine o racla speciala, facuta din lemn de tei si cires, in care se afla capul Sfantului Mare Mucenic Mercurie, moastele Sfantului Teodor Stratilat, general in armata romana si moastele Sfantului Carp Episcopul. Mai sunt adapostite obiecte de pret precum carti religioase frumos legate si vase sfinte lucrate in filigran.
In anul 1949 a fost desemnata Catedrala Eparhiei Ramnicului si Argesului, iar apoi doar a Ramnicului.
Hramul bisericii este Sfantul Nicolae.
Catedrala Episcopala Sfantul Nicolae din Ramnicu Valcea este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Oltului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Ramnicu Valcea
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 45.109796,24.360228
Lacul Bradisor se afla pe valea raului Lotru, la 35 km de Ramnicu Valcea, judetul Valcea, la baza Muntilor Capatanii si Lotru.
Este lac de acumulare artificial, rezultat in urma ridicarii barajului d
Zona turistica denumita "Oltenia de sub munte", care cuprinde si depresiunea Horezu, ofera turistilor care o cunosc frumuseti naturale deosebite, dar si multiple posibilitati de petrecere a timpului l
Infiintat ca rezultat a 30 de ani de experienta teatrala, a dorintei Doinei Migleczi si a trupei sale, Teatrul Ariel este o institutie culturala deosebita, un teatrul de repertoriu care si-a castigat
Muzeul de Arta se desfasoara intr-o casa cu o structura arhitectonica specifica, construita in 1940 de arhitectii Gheorghe Simotta si Nicolae Lupu, ambii de orientare neoromaneasca.
Spatiul eclectic
Manastirea Surpatele este situata in judetul Valcea, comuna Frincesti, satul Surpatele, la doar 3 km de un alt lacas monahal reprezentativ: Manastirea Dintr-un Lemn.
A fost atestata documentar in 15
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.