Apasati pe imagini pentru vizualizare
Printre primele biserici ortodoxe din Sibiu se numara si Biserica din groapa "Buna Vestire". Situata in cartierul Iosefin, pe strada Justitiei nr. 5 din Sibiu, biserica a fost construita intre anii 1788 – 1789, purtand hramul "Buna Vestirequot.
Cladirea este conceputa ca o biserica-sala cu absida, avand fatadele simple, singurele elemente decorative fiind pilastri cu capiteluri dorice. Interiorul a fost pictat in anul 1960, intr-o maniera destul de sobra.
Biserica din groapa este situata pe trei niveluri. Pe balustradele tribune se gasesc portrete in ulei ale celor trei ctitori: Hagi Constantin Popp, Stana Petru Luca si Pauna Constantin Popp.
De o important deosebita este cimitirul situata in vecinatatea bisericii, unde se odihnesc ctitori bisericesti.
Biserica din groapa Buna Vestire, Sibiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Sibiu
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 45.7881584,24.1460323
In aceasta cladire a locuit Zaharia Boiu - Preot, pedagog, poet nascut pe 4 martie 1834, in Sighisoara, in familie de preot, decedat la 6 noiembrie 1903, in Sibiu.
Zaharia Boiu
-A fost redactor al zi
Castelul Turnu Rosu a fost mentionat pentru prima data intr-un document regal, in anul 1453, avand un rol important in istoria romanilor.
A fost construit de Maria Tereza la intrarea in Defileul Oltu
Sibiul, leagan al civilizatiei sasesti pe meleagurile noastre, se invecineaza la vest cu o grupare de sate romanesti care formeaza o unitate etnografica numita Marginimea Sibiului.
Aceste sate stau
Muzeul ASTRA din Sibiu nu este un muzeu obisnuit, unde vizitezi exponate si pleci acasa cu un bagajel de cunostinte legate de civilizatia populara si traditionala de pe meleagurile mioritice.
Muzeul
Biserica a fost ridicata in anul 1791, pe strada Lunga nr. 25 din Sibiu, fiiind considerata biserica de cartier a "maierenilor".
Terenul pentru constructia lacasului sfant a fost achizitiona
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.