Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa Rosenthal este o cladire situata in Piata Hermann Oberth nr. 37 din Sighisoara, ce a apartinut lui Johann Schuller von Rosenthal, unul dintre primarii Sighisoarei in secolul al XVII-lea.
Cladirea prezinta un blazon ce reprezinta un brat si un buchet format din trei trandafiri, cu deviza "Per spinas ad rosas".
Johann Schuller von Rosenthal era un personaj marcant al epocii sale, ce si-a petrecut tineretea in Turcia, unde era translatorul sultanului.
La Sighisoara a lucrat pentru principele Apafi, caruia i-a adus dintr-o calatorie "trandafiri de la Sfantul Mormant". Astfel i-a intrat acestuia in gratii, in scurt timp devenind primar. In final s-a dovedit a fi un personaj controversat ce expunea un lux exagerat, falsificand monede de argint in propria-i locuinta.
Intr-un final a fost condamnat la moarte, fiind decapitat in curtea fostei manastiri dominicane, in anul 1703.
Casa Rosenthal din Sighisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa Rosenthal din Sighisoara
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sighisoara
Coordonate GPS: 46.2178574,24.7943039
Casa cu Cerb este situata in centrul Cetatii medievale. Denumirea se datoreaza picturii murale exterioare, reprezentand un cerb in marime naturala, cu capul si trofeul montate pe zid.
Casa cu Cerb es
Biserica din Deal este unul din cele mai valoroase monumente arhitectonice ale cetatii si este considerat unul dintre edificiile reprezentative ale stilului gotic din tara noastra.
Dealul pe care se
Turnul Macelarilor este unul din cele mai vechi turnuri din Romania, datand din secolul XV. Turnul a avut un rol imporant in apararea laturii de vest a cetatii. In fata turnului s-a ridicat ulterior u
Primaria orasului este una din cele mai frumoase cladiri ale cetatii din punct de vedere architectonic. Aflata pe latura exterioara a cetatii, lipita de zidul acesteia, cladirea vegheaza, parca, asupr
Turnul Cositorarilor a fost construit odata cu zidul cetatii si are o pozitie exceptionala de aparare. Turnul a fost intr-o continua refacere, datorita incendiilor si cutremurelor prin care a trecut.
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.