Pădurea seculară Mociar

Pădurea seculară Mociar
Pădurea seculară Mociar vezi pe harta Pădurea seculară Mociarvezi pe harta

Informatii despre Pădurea seculară Mociar

Localizare: Transilvania > Targu Mures Subcategorie: Padure

Pădurea seculară Mociar
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Pădurea de stejari seculari de la Mociar, judeţul Mureş, aşezată aproape de comunele Salavăstru, Beica de Jos şi Gurghiu, nu e colorată şi nici nu sare în ochi. Însă are genul acela de frumuseţe sălbatică, ce dă un sentiment de natură puţin atinsă şi de pustietate.

E presărată cu copaci rari, chiar în apropierea civilizaţiei. Totul pe un teren înalt şi mlăştinos. Aşa că, dacă vrei relaxare sau doar aventură şi curiozitate, nu ai de ce să ratezi o plimbare pe dealurile verzi de la Mociar.

De ajuns nu se ajunge greu. Cel mai simplu ar fi din oraşul Reghin, pe DJ 153C, pe care faci apoi stânga intrând pe un drum comunal. Într-o oră şi ceva, maxim, ar trebui să ajungi. De acolo, poţi pătrunde în pădure pe un drum forestier, dar este de ţinut minte că în perioadele ploioase nu e cel mai bun, dat fiind că zona e, cum am spus, mlăştinoasă.

Timp să ai, că pădurea Mociar are ce să-ţi ofere. Se întinde pe circa 48 de hectare, aşa că ai pe unde să rătăceşti sau să te rătăceşti.

Evident, în pădurea aceasta îţi sar în ochi stejarii. Uriaşi, unii dintre ei, ţinând cont de faptul că au câteva sute de ani. Cei mai mulţi nu sunt, aşa cum te-ai aştepta, drepţi şi solizi. Dată fiind vârsta, unii au chiar jumătate de mileniu, aceşti copaci sunt pe jumptate uscaţi, cu scorburi care se întind şi pe jumătate din trunchi.

Iar coroanele lor îţi dau şi ele o imagine de natură sălbatică, la modul în care se întind în toate părţile. Dau impresia că sunt nişte uriaşi vii şi bătrâni, cu o coamă vâlvoi, dezordonată.

În Pădurea Mociar nu sunt însă numai stejari. Mai găseşti şi plopi, carpeni şi frasini. În plus, ca în orice codru de la noi există şi câteva căprioare şi mistreţi, ziua se aud ciocănitorile, iar noaptea îşi fac apariţia păsările răpitoare.

Interesant este că pădurea, în cea mai mare parte a ei, este rară şi plină de bălţi, aşa că atenţie unde calci. Nu sunt mari bălţile, ci din acelea cu apă de două palme şi cu aspect ruginiu. Evident, din păcate, în unele zone se simte şi mâna omului, mai ales la margini, unde vei vedea zeci de copaci tăiţi pentru exploatare forestieră.

Dar asta nu schimbă cu nimic frumuseţea locului acesta în care poţi să te plimbi, pardon, să hoinăreşti, aşa cum vrei.

Şi, dacă vrei să simţi cu adevărat frumuseţea pădurii, cel mai bine e să mergi seara, spre asfinţit. Vei vedea de ce şi cum se vede.


Pădurea seculară Mociar este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Pădurea seculară Mociar ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Targu Mures

Coordonate GPS: 46.457031,24.435624




Vezi si alte obiective turistice din Targu Mures

Palatul Toldalagi a fost construit in stil baroc intre anii 1759 si 1772, fiind proiectat de arhitectul francez Jean Luidor. Gradina a fost proiectata si ea sub infuenta barocului francez. Cladirea
Adresa: Strada Postei nr. 2, Targu Mures, 540043 Telefon: 0365-407950, 0365-407951 www.teatrulariel.ro teatrulariel@yahoo.com Infiintat in 1949, intr-un imobil din Targu-Mures, este unul din cele tre
Manastirea Minoritilor din Targu Mures este situata pe strada Koteles Samule nr.4 si a fost construita in anul 1740 de catre ordinul minoritilor (infiintat in secolul al XVI-lea). Intre anii 1741-1757
In anul 1740 minoritii s-au intors la Tg. Mures construind o manastire. In perioada 1741-1757 langa manastire au ridicat o biserica in stil baroc si o clopotnita din lemn. In perioada 1902-1903 au c
Biserica Romano-Catolica din Targu Mures este un lacas de cult construit la inceputul secolului al XVIII-lea de catre iezuiti, in centrul orasului. Construita in stil baroc austriac dupa planurile arh


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

Pensiuni din zona



© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site