Apasati pe imagini pentru vizualizare
Padurea de liliac Ponoarele se afla la 4 km de orasul Baia de Arama, judetul Mehedinti si este o rezervatie botanica ce se intinde pe o suprafata de 20 hectare.
Padurea de liliac este la o altitudine de 500 metri si reprezinta unica statiune din tara conservata datorita climatului bland, cu influente submediteraneene. A fost declarata monument al naturii inca din anul 1965, parte integranta din aria protejata „Geo Parcul Podisul Mehedinti”.
Vegetatia, pe langa liliac, mai este reprezentata si de mojdrean, gorun, garnita, cornul, darmox, jugastru, alun, paducel, scorus, mai rar carpinita, visin turcesc.
Se intalnesc si vipere cu corn si broasca testoasa.
Anual aici se organizeaza Sarbatoarea liliacului cand toata lumea isi da intalnire la umbra padurii de liliac.
Sursa
Padurea de liliac Ponoarele este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Oltenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Padurea de liliac Ponoarele
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Baia de Arama
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 44.9658432,22.7704811
Manastirea Sfanta Ana se afla in Orsova, judetul Mehedinti si este manastire de maici cu viata de obste, in prezent cu 27 vietuitoare.
Ansamblul monahal a fost ridicat in anul 1939 avand forma litere
Statiunea Bala se afla in apropiere de orasul Baia de Arama, la poalele Muntilor Mehedinti, factorii naturali de cura de aici constaand in ape sulfuroase, oligominerale, hipotermale, namol terapeutic,
Castelul de apa din Mehedinti a fost inaugurat in anul 1914 si este un monument emblematic pentru severineni, care da identitate orasului prin asezarea sa giratorie in axul principal al asezarii.
Cas
Pestera Ponoare situata in comunei Ponoare, la 5 km de Baia de Arama, judetul Mehedinti este inclusa in rezervatia naturala Complexul carstic Ponoarele si mai este cunoscuta si sub numele de Pestera P
Situat in comuna Ponoarele din judetul Mehedinti, Podul lui Dumnezeu face parte din curiozitatile naturii de la noi din tara, fiind un fenomen carstic spectaculos si unic.
Este reprezentat de o arcad
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.