Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica de lemn Sf. Voievozi aflata in centrul satului Buhaceni din comuna Trusesti, nu a fost inclusa pe Lista monumentelor istorice ale judetului Botosani din anul 2004, in ciuda vechimii sale.
Lacasul de cult a fost construit in jurul anului 1777 din barne de stejar si lut, pe temelie de piatra. Initial a fost acoperit cu stuf, apoi cu sindrila, in prezent avand acoperis din tabla.
Peretii interiori sunt tencuiti cu lut si zugraviti, iar cei exteriori sunt captusiti cu scanduri vopsite in culoarea albastru deschis.
Biserica are forma dreptunghiulara, iar absida altarului are forma poligonala, aceasta fiind decrosata fata de restul constructiei.
Hram: Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil
Sursa foto: Cezar Suceveanu
Biserica de lemn din Buhaceni este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica de lemn din Buhaceni
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Botosani
Coordonate GPS: 47.808687,26.99971
Biserica Sfantul Ilie se afla in Botosani pe Calea Nationala nr.87 bis si a fost ridicata la 1809 pe locul unei biserici de lemn.
Biserica Sfantul Ilie este construita din piatra si caramida, cu zidu
Biserica Sfantul Gheorghe din Botosani se afla pe strada Victoriei nr. 18 si este o biserica ctitorita de catre doamna Elena Rares, in anul 1551.
Biserica a fost cladita dupa modelul bisericii lui St
Patinoarul artificial de la Sala Polivalenta Elisabeta Lipa din municipiul Botosani este deschis in perioada 18 noiembrie 2011 – 19 ianuarie 2012.
Directia de Servicii Publice, Sport si Agrement of
Primii pasi importanti in organizarea vietii muzicale botosanene au fost facuti dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. In anul 1945 ia fiinta o Asociatie artistico-culturala, in cadrul careia se inchea
Padurea Ciornohal este o rezervatie naturala de tip forestier, situata in judetul Botosani, pe teritoriul administrativ al comunei Calarasi.
Aria protejata are o suprafata de 76,50 ha si reprezintă
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.